ENGLESKA

Barnli dobio američkog vlasnika

Investicijska grupacija specijalizirana za ulaganja u sportskom i medijskom sektoru

Barnli: Trenutno šesta ekipa na tabeli. AGENCIJE

A. Vatreš

31.12.2020

Američka kompanija ALK Capital od četvrtka je novi većinski vlasnik Barnlija, trenutno šesta ekipa na tabeli engleske Premijer lige, priopćili su iz kluba sa sjeverozapada Engleske.

ALK Capital je investicijska grupacija specijalizirana za ulaganja u sportskom i medijskom sektoru, a otkupila je kontrolni paket od 84 posto dionica Barnlija. Izvršni direktor kompanije Alan Pejs (Pace) preuzeo je ulogu predsjednika Barnlija od Majka Garlika (Mike Garlick) koji će sa svojim dosadašnjim partnerom Džonom Banaskijevićem (John Banaszkiewicz) ostati u upravnom odboru kluba.

- S bogatim naslijeđem, briljantnom akademijom i strastvenom navijačkom bazom, ovaj klub ima solidne temelje na kojima možemo nastaviti graditi. Ovo je početak uzbudljivog putovanja za cijelu 'klaretsku' obitelj - izjavio je u priopćenju novi predsjednik Barnlija koji je postao još jedan u nizu engleskih klubova koji se našao u američkom vlasništvu, došavši u društvo kojem, između ostalih, pripadaju Liverpul s većinskim vlasnikom Fenway Sports Group te Mančester junajted kojim upravlja porodica Glejzer (Glazer), prenosi Hina.

Preuzimanje od strane novog vlasnika nije moglo doći u boljem trenutku za Barnli, jer je pred engleskim klubovima zimski prijelazni rok, u kojem će klub s novim kapitalom moći ojačati tim i tako povećati izglede u borbi za opstanak u Premijer ligi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.