ENGLESKA

Arsenal po snijegu deklasirao Vest brom u gostima

Treći uzastopni trijumf "Tobdžija"

Detalj s meča u Vest Bromviču. AFP

A. M.

2.1.2021

Arsenal je seriju pobjeda u Premijer ligi nastavio na gostovanju kod Vest bromvič albiona. "Tobdžije" su slavile ubjedljivu pobjedu rezultatom 0:4.

Ni snijeg nije odmogao Arsenalu da nastavi sa serijom odličnih igara. Vezao je treću uzastopnu pobjedu, a da će ovo biti lijepo veče za "Tobdžije" najavio je škotski defanzivac Kiran Tirni koji je u 23. minuti postigao je prelijep gol nakon solo akcije i postao prvi Škot u historiji Arsenala koji je postigao gol na strani. 

Samo pet minuta kasnije bilo je 0:2, a da je u sjajnoj formi potvrdio je Saka, koji je asistenciju Smit-Rouva pretvorio u pogodak.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a u drugih 45 minuta šou je imao Aleksandr Lakazet koji se dva puta upisao u strijelce. U 61. minuti odlično je reagovao na odbitak poslije šuta Smit-Rouva, a u 64. minuti asistirao mu je junak meča Kiran Tirni za drugi gol i konačnih 0:4.

Arsenal je 11. sa 23 boda, ali ima samo šest bodova manje od pozicija koje vode u Ligu prvaka. Vest brom je pretposljednji sa osam bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.