BARCELONA

Kuman napravio transfer i listu želja

Moramo biti spremni na sve solucije , ističe trener Barcelone

Kuman: Mislim da to neće imati veliki utjecaj i da s te strane neće biti većih problema. Arhiva

G. Šumar

6.1.2021

Trener Barcelone Ronald Kuman (Koeman) večeras (21 sat) na San Mamesu želi samo pobjedu protiv Atletik Bilbaa. 


Drugi gol

- Moramo postići i drugi gol, jer bi na taj način uništili vjeru protivnika da se može vratiti, rekao je Kuman, aludirajući na činjenicu da Barca često povede s 1:0, ali teško zadrži prednost.

Atletik ima novog trenera.

- Možda promijeni sistem igre, iako je samo dva dana radio s igračima. Mislim da to neće imati veliki utjecaj i da s te strane neće biti većih problema. Moramo biti spremni na sve solucije , ističe trener Barcelone.

Također, osvrnuo se i na januarski prijelazni rok.

- Bilo koji trener na svijetu uvijek gleda na januar kao na mjesec u kojem može napraviti promjene i poboljšati ekipu, pa tako i ja. Napravio sam listu mogućih "žrtava", ali i fudbalera koje bi bilo zanimljivo dovesti. No, to zavisi od kluba, otkriva Kuman.


Alen i Puč

Karlos Alena (Carlos) je dobio dozvolu da pregovarati s drugim klubovima.

- Alena ima dozvolu da traži novi tim. Kad sve bude gotovo, moći ću dati mišljenje, ali postoje igrači koji mogu odlučiti ostaju li ili ne. Odlučio je da da ide, objašnjava trener Barcelone.

Osim Alene, transfer je zatražio i mladi veznjak Riki Puč (Riqui Puig), koji se nedavno povezivao s Milanom, ali još nema zvaničnih informacija gdje će nastaviti karijeru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.