MADRID

Dijego Simeone najavio odlazak iz Atletika

Morat ćemo pronaći neka rješenja, ako uopće budemo ovdje sljedeće godine

Simeone: Ovo takmičenje nam nije pružilo puno radosti u zadnjim godinama. Arhiva

G. Š. / SN

7.1.2021

Lider prvenstva Španije Atletiko iz Madrida ispao je u 2. kolu Kupa kralja od trećeligaša Kornelje porazom od 0:1.  Pogodak vrijedan senzacije u 7. minuti je postigao Himenez (Jimenez)... Španski mediji prozvali su ovaj poraz 'katastrofom' i jednom od najgorih od 502 utakmice koje je Dijego Simeone (Diego) proveo na klupi Atletika od 2011. godine. 

- Kornelja je igrala bolje, rekao je u uvodu Simeone i objasnio:

- Tokom cijele utakmice, oni su pobjedu željeli više od nas. Iskoristili su jednu situaciju i odmah postigli gol. Momci su jednostavno došli igrati nogomet i biti najbolji što mogu. U prvom poluvremenu smo imali svoje šanse, ali nismo zabili, a u drugom je bilo teže, pogotovo nakon našeg isključenja, rekao je Simeone.

Isključen je, podsjetimo, Ričard Sančez (Richard Sanchez) zbog drugog žutog kartona u 62. minuti...

Ovo takmičenje nam nije pružilo puno radosti u zadnjim godinama. Morat ćemo pronaći neka rješenja, ako uopće budemo ovdje sljedeće godine, nagovijestio je popularni "El Cholo" mogućnost odlaska iz Madrida nakon gotovo punog desetljeća.  

Jučerašnji kapetan Atletika Saul Niguez izvinio se navijačima.

- Žao nam je, izvinjavam se navijačima. Nikada ne odustajemo od nekog takmičenja, ali u ovim pojedinačnim utakmicama na ispadanje zaista nemamo dobre rezultate, istakao je Saul.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.