SELEKTORSKA KRIŽALJKA

Emir Obuća: Petev je pokazao sportsku i ljudsku veličinu!

Moje prijateljstvo sa gospodinom Petevom traje oko dvadeset godina a započelo je 2003. godine u Liteksu

Obuća: Moja čast i moralna obaveza je bila ugostiti jednog takvog čovjeka u mom gradu. Arhiva

Piše: G. Šumar

11.1.2021

Nekadašnji napadač FK Sarajevo Emir Obuća bio je domaćin Ivajlu Petevu (Ivaylo) tokom njegovovih nedavnih boravaka u BiH.

- S obzirom da se moje ime ovih dana pojavljivalo u medijima u vezi sa gospodinom Petevom, jednim od kandidata za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, imam obavezu da se obratim sportskim prijateljima i javnosti, istakao je Obuća i dodao:


Obuca i Petev tokom druženja u Sarajevu. Društvene mreže

- Moje prijateljstvo sa gospodinom Petevom traje oko dvadeset godina a započelo je 2003. godine u Liteksu. Mojim dolaskom u Liteks, gospodin Petev kao tadašnji kapiten, pokazao je sportsku i ljudsku veličinu i pomogao mi da moji prvi dani budu što lakši i da se lakše prilagodim novoj sredini. Od tada do danas traje nešto što je više i od sporta, nešto što mi je bila obaveza da ovi njegovi dani provedeni u Sarajevu budu bar približno ugodni, kao moji prvi u Liteksu. Nisam samo ja bio pomognut i počašćen poznavajući Peteva. Moram reći da je bio, kako u sportskom, tako i ljudskom smislu, uz svakog našeg igrača sa kojim je imao priliku igrati ili ga trenirati. Moja čast i moralna obaveza je bila ugostiti jednog takvog čovjeka u mom gradu i pružiti mu ugođaj kao prijatelju. Da li će gospodin Petev biti izbor za novog selektora ili ne, neka to bude odluka koja je najbolja u interesu naše fudbalske selekcije, u interesu razvoja fudbala u našoj državi i interesu svih Bosanaca i Hercegovaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.