REAL MADRID

Zidan: Okrenut ćemo novi list

Ne smijemo sada da gubimo glavu

Zidan: Na kraju smo promijenili i formaciju, ali nismo uspjeli da izbjegnemo poraz. Arhiva

G. Šumar

15.1.2021

Trener madridskog Reala Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) istakao je da njegova ekipa ne smije izgubi glavu poslije poraza u polufinalu Superkupa od Atletik Bilbaoa našeg Kenana Kodre. "Kraljevski klub" je izgubio od Baskijaca sa 2:1 i tako propustio priliku da dođe do prvog trofeja u sezoni.

- U prvom poluvremenu smo bili loši, nismo počeli dobro meč i oni su postigli dva gola iz dvije šanse, rekao je Zidan i dodao:

- To je uvijek teško kada vam se dogodi. Pritiskali su nas visoko, gubili smo lopte koje generalno ne gubimo. Na kraju smo promijenili i formaciju, ali nismo uspjeli da izbjegnemo poraz. Taktički sam morao mijenjati sustav nakon samo dvadeset minuta igre jer nisam bio zadovoljan kako ekipa izgleda na terenu. Posebno se to odnosi na Luku Modrića koji nije igrao zadovoljavajuće na svojoj poziciji... Bez obzira na sve, moramo da nastavimo da radimo vrijedno. Odmorit ćemo se prvo i onda misliti o narednim utakmicama. Okrenut ćemo novi list. Ne smijemo sada da gubimo glavu. 

Real Madrid sljedeću utakmicu igra 20. januara protiv Alkojana u Kupu Kralja, a zatim tri dana kasnije sa Alavesom u La Ligi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.