ENGLESKA

Lampard: Lester je kandidat za titulu

„Lisice“ su trenutno treće na tabeli i pobjedom protiv Čelsija zasjele bi na prvo mjesto.

Lampard: Dobra vijest je što će za utakmicu biti spreman Kristijansen. Arhiva

G. Š. / SK

18.1.2021

Frenk Lampard, menadžer Čelsija, smatra da je Lester, njihov sutrašnji rival u Premijer ligi, jedan od kandidata za titulu. „Lisice“ su trenutno treće na tabeli i pobjedom protiv Čelsija zasjele bi na prvo mjesto.


Sigurno neće igrati Kante

- Oni su sigurno u igri za titulu. Sjajno igraju i to se vidi i po plasmanu na tabeli. Imaju nekoliko vrhunskih pojedinaca, a sa klupe ih sjajno vodi Brendan Rodžers. Međutim, mi ne trebamo o tome da razmišljamo. Moramo da se fokusiramo kako bi ostvarili što bolji rezultat protiv Lestera, rekao je Lampard.

Čelsi trenutno zauzima sedmo mjesto na tabeli sa 29 bodova, osam manje od lidera Junajteda. Plavci su poslije tri meča bez trijumfa, u posljednjoj rundi savladali teškom mukom Fulam sa 1:0. Uoči meča sa Lesterom, Lampard ima kadrovske poteškoće.

Sigurno neće igrati Kante. I dalje ga muče prepone. Dobra vijest je što će za utakmicu biti spreman Kristijansen, rekao je Lampard. 

Jedan od najvećih problema Čelsija su u najmanju ruku prosječne partije skupo plaćenih pojačanja, predvođenih napadačem Timom Vernerom, koji je blijeda sjenka igrača iz dana provedenih u Lajpcigu.


Timo zna da su sve oči uprte u njega

- Svi smo u nekom trenutku karijere prolazili kroz krize. I nema sada tu nekog posebnog recepta. Moramo da radimp i stalno da pričamo. Timo zna da su sve oči uprte u njega jer je već pokazao da je vrhunski igrač. Uvjeren sam da će uskoro i u Čelsiju biti na nivou koji svi očekujemo, zaključio je Lampard. 

Duel između Lestera i Čelsija na programu je u utorak (21 sat), uz direktan prijenos na Sport klubu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.