ŠIBENIK

Incident u Šibeniku: Navijači pokušali uči na stadion, povrijeđena dva policajca

Prije početka prvenstvene nogometne utakmice između HNK Šibenik i HNK Hajduk, koja se odigrala bez prisustva gledalaca, pripadnici domaće navijačke grupe pokušali su probiti policijski kordon radi pristupa stadionu

"Funcuti" su se jučer potukli sa policajcima. 01portal.hr

G. Š. / SN

23.1.2021

Iako se utakmica u Šibeniku igrala bez gledalaca, zbog mjera koje se provode zbog pandemije koronavirusa, došlo je do sukoba policije i navijačkih skupina domaćeg kluba "Funcuta".  

"Funcuti" napali policajce

Šibenska policija je izvijestila da su navijači Šibenika pokušali upasti na stadion na kojemu se zbog sigurnosnih mjera igralo bez gledalaca, piše Dalmatinski portal.

- Dana 22. januara oko 17.20 sati u Šibeniku, gradski predio Šubićevac,Šime Pavić kojom prilikom su policijski službenici prema grupi navijača upotrijebili sredstva prisile temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, piše u saopćenju glasnogovornika policije Šime Pavića.

Također, navedeno je i ovo:


Uhapšeno devet navijača

- Tokom policijskog postupanja povrijeđena su dvojica policijskih službenika, a zbog učestvovanja u navedenom događaju, kao i drugim događajima u blizini stadiona, uhapšeno je devet pripadnika navijačkih grupa od kojih osam pripadnika domaće navijačke grupe i jedan pripadnik gostujuće navijačke grupe. Postupanje prema navijačima je u toku u saradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku i po završetku ćemo obavijestiti javnost o poduzetom, saopćeno je iz šibenske policije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.