NE KAJE SE

Šimunić nakon osam godina progovorio o brutalnom startu nad Sulejmanijem u Beogradu

Spriječio je tada kontranapad Srbije, a osam godina kasnije Šimunić se ne kaje i smatra da je to samo dio igre

Start Šimunića nad Sulejmanijem. Agencije

A. M.

28.1.2021

Mnogi još uvijek pamte čuveni klizeći start Josipa Šimunića nad Miralemom Sulejmanijem u Beogradu na meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu između Srbije i Hrvatske, a sada je i štoper "Vatrenih" progovorio o tome.

Defanzivca svi pamte po startu nad reprezentativcem Srbije zbog kojeg je te 2013. godine dobio direktan crveni karton.

Spriječio je tada kontranapad “Orlova”, a osam godina kasnije Šimunić se ne kaje i smatra da je to samo dio igre.

- To je fudbal. Mnogi treneri danas govori o sastavima i načinima igre. Međutim, fudbal je trenutak, situacija. Neko pogodi s odlukom pa napravi ono što je trebalo, neko to ne napravi. Kad nešto moraš, nije ti teško to da uradiš - rekao je Šimunić.

Nikada kasnije se nije čuo sa Sulejmanijem nakon tog meča.

- Upoznali smo se još ranije, kada smo se suočili u Ligi prvaka, dok sam igrao u Dinamu, a on u Ajaksu. Dobar je momak, inače ima i rodbinu tu u Zagrebu - rekao je Šimunić.

Hrvatska je tim bodom osigurala baraž za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a Šimunić nema dilemu da bi i s nekim drugim rezultatom iz Beograda “Vatreni” bili drugi u grupi.

- Igrali smo s Belgijom kod kuće, ali bili smo sigurno drugi. I sada, 1:1 u 81. minuti… Da sam ja stao pet, šest metara ispred, što sam i trebao, to se ne bi dogodilo. Međutim, bilo je kako je bilo. Hvala Bogu, bodom smo ušli u baraž i izborili SP. Svako daje sve od sebe za državni dres. Onaj ko to ne daje, tamo mu nije mesto - rekao je Šimunić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.