LIGA PRVAKA

Gladbah bi mogao ugostiti Siti u Danskoj

Traže mjesto za odigravanje utakmice

Stadion Midtjilanda: Moguće mjesto odigravanja utakmice. AGENCIJE

A. Vatreš

5.2.2021

Nakon što je njemački prvoligaš Lajpcig prisiljen igrati prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Liverpula izvan Njemačke, Borusija Menhengladbah sada razmišlja da preseli prvu utakmicu protiv Mančester Sitija, koja je na rasporedu 24. februara, u Dansku.

Anti-Covid-19 pravila njemačke vlade koja zabranjuju Britancima ulazak u Njemačku službeno su na snazi do 17. februara (utakmica Lajpcig - Liverpul je na rasporedu 16. februara), međutim, mogle bi biti produžene s obzirom na razvoj zdravstvene situacije u Evropi.

- Tražimo mjesto gdje bismo mogli igrati utakmicu. Pitali smo danski nogometni klub Midtjiland, ali i druge klubove - izjavio je u petak sportski direktor Borusije Menhengladbah Maks Eberl (Max) Eberl, prenosi Hina.

- Sada treba vidjeti koje će mjesto biti najbolje i što će to značiti finansijski, ali smo odgovorni što se tiče igranja utakmice.

Također, nije iskjučena zamjena domaćinstva prve i druge utakmice sa Sitijem, dodao je Eberl.

Uzvratna utakmica je na rasporedu 16. marta.

Lajpcig još uvijek traži rješenje za prvu utakmicu protiv Liverpula. U četvrtak njemačke vlasti nisu odobrile engleskom prvaku ulazak u zemlju.

Osim toga, Hofenhajm je u petak objavio da se njegova prva utakmica šesnaestine finala Evropske lige protiv norveškog Moldea neće igrati u Norveškoj jer je norveška vlada zatvorila granice.

- Trenutno smo u pregovorima da nađemo mjesto za igranje prve utakmice, čekamo vijesti iz Norveške - rekao je glasnogovornik Hofenhajma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.