SERIJA A

Lukaku srušio Lacio i donio Interu prvo mjesto

"Nerazuri" iskoristili kiks gradskog rivala

Romelu Lukaku. AFP

A. M.

14.2.2021

U jednom od derbija 22. kola Serije A Inter je na stadionu "Đuzepe Meaca" savladao Lacio 3:1 i iskoristio kiks Milana da preuzme čelo tabele.

Briljirao je Romelu Lukaku, koji je seriju golova otvorio u 22. minuti iz penala. Taman kada je djelovalo da će na poluvrijeme Inter otići sa minimalnom prednošću Belgijanac je drugim golom duplirao prednost i napravio ozbiljan korak ka osiguravanju veoma važnog trijumfa.

Simone Inzagi je na startu drugog dijela izvršio dvostruku izmjenu. Jedan od dvojice novih igrača Eskalante iskoristio je sjajnu asistenciju Sergeja Milinković-Savića u 61. minuti za smanjenje vodstva na 2:1. Ipak, samo tri minute kasnije Lukaku je ovog puta u ulozi asistenta a gol postiže Lautaro Martinez, koji odmah vraća dva gola razlike. Lacio do kraja nije imao snage da se vrati i bodovi su ostali u Milanu.

Inter je prvi sa 50 bodova, jednim više od gradskog rivala sa kojim igra u narednom kolu. Roma ima sedam bodova manje, Juventus osam, a Napoli, Atalanta i Lacio 10 bodova manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.