ENGLESKA

Gvardiola pružio podršku Klopu: Nekad je dobro gubiti mečeve

Trener Sitija uz ljutog rivala

Klop i Gvardiola. AGENCIJE

A. Vatreš

16.2.2021

Trener Mančester Sitija Pep Gvardiola (Guardiola) pružio je podršku svom rivalu na klupi Liverpula Jirgenu Klopu (Jurgen Klopp), koji se suočio s kritikama nakon loših rezultata.

- Ono što on donosi svijetu fudbala je izuzetno. Rekao sam mnogo puta, sada, prošle sezone i prošlih sezona kada je on bio u Njemačkoj, njegova filozofija čini fudbal atraktivnim za sve gledaoce. Uvijek želi da donese radost navijačima, svijetu fudbala i želi da donese napadački fudbal. On nema sumnje u to. Dobri, loši momenti, svi ih imamo. Nema menadžera ili kluba koji može da održi nekoliko sezona i da samo pobjeđuje. To bi bilo dosadno. Nekad moraš da izgubiš malo. Govorim iz svoje tačke gledišta, nekad je dobro izgubiti jer u sezonama koje nisu dovoljno dobre shvatiš koliko je teško sve - kazao je Gvardiola i dodao.

- Onda kada se vratiš i probaš da dobiješ mečeve, onda si zadovoljniji sa onime što si uradio. Ono što smo mi uradili ove sezone, 16 mečeva koje smo dobili, posljedica je toga da mislimo i spremamo se na najbolji mogući način za sledeću utakmicu. To je jedina tajna. Prije dva mjeseca niko nije mislio da ćemo mi osvojiti Premijer ligu. Sada djeluje kao da smo jedini kandidati - dodao je španski stručnjak.

Mančester Siti trenutno je vodeći na tabeli Premijer lige s 53 osvojena boda, dok je Liverpul tek šesti s 40.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.