LIGA PRVAKA

Pirlo: Morati je pozlilo u svlačionici

Morata nije u najboljem stanju otkako je prebolio gripu

Pirlo: Porto je odmah u startu dobio što je želio, a mi nismo uspjeli zadržati fokus i ostvariti pravi ritam. Arhiva

G. Šumar

18.2.2021

Zanimljiva je bila press konferencija Juventusovog trenera Andree Pirla nakon poraza na gostovanju kod Porta, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka (2:1). Italijanski mediji pišu da je to bila jedna od najgorih Juventusovih utakmica cijele sezone, a posebno je razočaravajući bio primljeni gol već u drugoj minuti susreta.


Igrači izgubili samopouzdanje

- Kada primite gol nakon minute igre prirodno je da igrači izgube samopouzdanje, posebice protiv ekipe koja zna igrati odbranu, rekao je Pirlo i dodao:

- Porto je odmah u startu dobio što je želio, a mi nismo uspjeli zadržati fokus i ostvariti pravi ritam. To se ne bi smjelo događati u osmini finala Lige prvaka. 

Da stvar po Juventus bude gora Danilo je protiv Porta dobio žuti karton koji ga isključuje iz revanša, a Kjelini (Gioregio Chiellini) se povrijedio.

Problemi sa igračkim kadrom

- Kjelini ima problema s listom, srećom De Liht je samo osjetio grč, a Morata od prije nije bio u dobrom stanju. Morata nije u najboljem stanju otkako je prebolio gripu. Sada je igrao samo jer smo ga trebali. U svlačionici mu je pozlilo, zavrtilo mu se u glavi i moralo je prileći. Tako da se ne osjeća dobro, objasnio je Pirlo.

"Dobro smo se pripremili za utakmicu, ali od početka nismo imali potreban stav. Primanjem ranog gola sve smo im predali na srebrnom pladnju i uvelike olakšali", zaključio je Juventusov trener.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.