BEOGRAD

Stigao odgovor iz Kine: Hoće li Piksi Stojković biti selektor Srbije

Konačno je postignut dogovor sa njegovim bivšim klubom, kineskim Gvangžuom, što je bila posljednja prepreka za preuzimanje reprezentacije istočnih komšija

Stojković:. Arhiva

G. Šumar

20.2.2021

Dragan Stojković Piksi bit će novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Naime, konačno je postignut dogovor sa njegovim bivšim klubom, kineskim Gvangžuom, što je bila posljednja prepreka za preuzimanje reprezentacije istočnih komšija. Dvije strane su dogovorile sporazum za još godinu  ugovora, koji je imao srbijanski stručnjak u Aziji, prenose srbijanski mediji. 

Pošto je sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije sve dogovoreno sljedeći korak je promocija novog kormilara “Orlova” koja se očekuje sljedeće sedmice.

Legenda Crvene zvezde naslijedit će Ljubišu Tumbakovića, koji nije uspio da odvede Srbiju na Evropsko prvenstvo. Pred Piksijem je zadatak da pokuša kroz kvalifikacije, koje počinju u martu, da se domogne Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Jedan od saradnika u stručnom štabu bit će stalni pomoćnik iz Japana, a ulogu tim–menadžera imat će Stevan Dika Stojanović sa kojim je igrao za crveno-bijele, ali i vodio Zvezdu dvije godine, uz osvojene dvije duple krune...

Stojković će potpisati ugovor sa FSS na dvije godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.