ZENICA

Može li se Čelik vrati tamo gdje mu je mjesto – u vrh bh. nogometa

Naglašavamo da smo od Upravnog odbora i menadžmenta kluba do sada dobili svu zatraženu dokumentaciju i izvještaje koje ocjenjujemo pozitivnim, saopćio je Nadzorni odbor Zeničana

Zeničanima je mjesto u bh. eliti. Arhiva

Piše: G. Šumar

20.2.2021

Nadzorni odbor NK Čelik Zenica jučer je razmatrao trenutna situacija i aktuelna dešavanja u i oko kluba, te se obratio saopćenjem, koje prenosimo u cijelosti.


Simbol grada

- NK Čelik Zenica je jedan od najznačajnijih simbola našeg grada, ujedno najveći sportski klub u Zenici, te se svi zajedno moramo boriti za očuvanje bogate tradicije i same postojanosti kluba, kako bismo novim generacijama u naslijeđe ostavili stabilan Čelik sa zdravim temeljima za svijetlu budućnost. Nadzorni odbor ovim putem izražava potpunu podršku Upravnom odboru u dosadašnjem i trenutnom radu, te nastojanjima da kroz racionalno poslovanje i vraćanje dugovanja vrati Čelik tamo gdje mu je mjesto – u vrh bosanskohercegovačkog nogometa.

Naglašavamo da smo od Upravnog odbora i menadžmenta kluba do sada dobili svu zatraženu dokumentaciju i izvještaje koje ocjenjujemo pozitivnim, a svakako ćemo detaljniji osvrt na iste izložiti na narednoj sjednici Skupštine NK Čelik Zenica.

Također, potvrđujemo da su Upravni odbor i menadžment izvršili sve obaveze iz potpisanog Sporazuma s Gradom Zenica, te pozdravljamo sva nastojanja Upravnog odbora da se izbori za poštovanje obaveza Grada Zenica iz potpisanog Sporazuma u smislu finansiranja reprograma poreskih dugovanja prema Poreznoj upravi FBiH i prebacivanja prikupljenog novca od zakupa poslovnih prostora u stadionu Bilino polje.


Mukotrpna borba

Ovim putem i izražavamo svoju spremnost na saradnju i pomoć Upravnom odboru u ovoj dugotrajnoj i mukotrpnoj borbi za bolji, jači i stabilniji Čelik!

Od našeg kluba, jednog i jedinog Čelika osnovanog 1945. godine nećemo odustati nikad, a samo zajedničkim nastojanjem svih organa, navijača kluba i građana možemo doći do zajedničkog cilja, piše u saopćenju posrnulog zeničkog velikana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.