GENERALNA PROBA

Sloboda remizirala sa Rudarom

U 73. minuti Dženis Beganović je oboren u šesnaestercu Rudara, ali glavni arbitar nije dosudio najstrožiju kaznu

Sa danjšnje utakmice u Bukinju. FK Sloboda

Piše: G. Šumar

20.2.2021

Na stadionu u Bukinju tuzlanski crveno–crni su danas protiv prijedorskog Rudara odigrali generalnu probu (0:0) pred nastavak m:tel Premijer lige BiH. 

Nakon što su gosti prvi zaprijetili već u uvodnim minutama preko Kulenovića, uslijedio je period dominacije Slobode. Trener Tuzlaka Gradimir Crnogorac odlučio se prepustiti loptu gostima, te nakon agresivnog presinga doći u priliku da se ugrozi mreža Rudara.

Ova taktika urodila je plodom, no njegovi izabranici nisu bili skoncentrisani u završnici, pa su tako izvrsne šanse redom propuštali Husejinović, Dženis Beganović i Maksimović. Propuštene prilike Prijedorčani su mogli i kazniti u finišu prvog poluvremena  kada su pogodili prečku.

U nastavku susreta Sloboda je kreirala nekoliko opasnih situacija pred golom Rudara, ali ponovo je iskazana neefikasnost. U 73. minuti Dženis Beganović je oboren u šesnaestercu Rudara, ali glavni arbitar nije dosudio najstrožiju kaznu... 

Inače, igralo se po veoma teškom i blatnjavom terenu

Sloboda je nastupila u sastavu: Golubović, Jusić, Avdić, A. Beganović, Islamović, Kurtalić, Predragović, Maksimović, Husejinović, Resić, Dž. Beganović,a još su igrali: Salihović, Marković, Kapetanović, Šarić, Alić, Mujagić, Devedžić, Kadrić i Kukić

S druge strane, Rudar je utakmicu počeo u sastavu: Trninić, Jakupović, Pekija, Cruz, Ivetić, Bilbija, Radulović, Marmat, Santos, Stjepanović, Kulenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.