NJEMAČKA

Bajern pao u Frankfurtu

Ajntraht treći tim koji je ove sezone uspio savladati Bavarce

Bajerni jedini gost koji nije došao do pobjede. AFP

A. Vatreš

20.2.2021

Nogometaši Ajntrahta postali su treći tim koji je ove sezone uspio pobijediti Bajern u Bundesligi svladavši ga s 2:1 u subotnjoj utakimici 22. kola odigranoj u Frankfurtu.

Daiči Kamada (Daichi) je u 12. minuti doveo domaći tim u vodstvo, a prednost Ajntrahta udvostručio je Amin Junes (Younes) u 31. minuti neobranjivom udarcem u gornji lijevi ugao Nojerovog (Neuer) gola. U 53. minuti je Liroj Sane (Leroy) promiješao odbranu Ajntrahta i u petercu pronašao Roberta Levandovskog (Lewnadowski) koji je lakoćom poslao loptu u mrežu.

Ipak, do kraja utakmice domaći su uspjeli sačuvati svoju mrežu i tako stići do pete uzastopne pobjede u Bundesligi kojom je Ajntraht zasjeo na četvrto mjesto s 42 boda, koliko ima i trećeplasirani Volfsburg. Bajern je na vrhu s 49 bodova, a drugi je Lajpcig s 44, ali i utakmicom manje, prenosi Hina.

Bajern je, zasada, jedini gost koji u 22. kolu nije došao do pobjede, a za drugo veliko iznenađenje pobrinuo se predzadnji Majnc trijumfom 1:2 na gostovanju u Menhengladbahu. Karim Onisivo (Onisiwo) je goste doveo u vodstvo u 10. minuti. Izjednačio je Štindl (Stindl) u 26. minuti, a sva tri boda Majncu donio je Kevin Štoger (Stoger) u 86. minuti. Majnc ima 17 bodova, samo jedan manje od Herte i Arminije, ali uz utakmicu više.

Štutgart je odnio sva tri boda u Kelnu pogotkom Saše Kalajdžića u 49. minuti, a postigao ga je na asistenciju Borne Sose koji je ubacio loptu iz slobodnog udarca.

Jedan pogodak bio je dovoljan i Unionu za pobjedu u Frajburgu. Berlinski tim je do njega stigao u 64. minuti, a strijelac je bio Griša Promel (Grischa).

U subotu (18.30 sati) će još biti odigran rurski derbi u kojem će Šalke gostiti Borusiju Dortmund. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.