PRIJELAZNI ROK

Olimpik doveo veliko pojačanje

Već nekoliko puta sam bio blizu dolaska u Olimpik, ali evo izgleda da je bilo suđeno da tek sada dođem, rekao je Hasanović

Siguran da će Olimpik ostvariti cilj. FK Olimpik

Piše: G. Šumar

23.2.2021

Iskusni vezni igrč Eldar Hasanović (31) karijeru će nastaviti u sarajevskom Olimpiku.

- Već nekoliko puta sam bio blizu dolaska u Olimpik, ali evo izgleda da je bilo suđeno da tek sada dođem, rekao je Hasanović i dodao: 

- Poznajem dosta igrača, sa nekim sam igrao, protiv nekih sam igrao... Ljude iz uprave kluba poznajem i to je svakako bio jedan od razloga koji je prevagnuo da se odlučim na dolazak. Dobro smo se spremili za duele koji nam slijede u proljetnoj polusezoni. Situacija jeste teška, ali ne i bezizlazna. Pratio sam Premijer ligu BiH i mislim da Olimpik ima kvalitet da izbori opstanak u društvu najboljih. Pokazalo se i generalci protiv Zrinjskog da imamo mnogo šta za reći do kraja sezone. Svi zajedno, uprava, stručni štab i igrači moramo dati svoj maksimum i siguran sam da ćemo u konačnici ostvariti cilj, zaključio je Hasanović, koji je ponikao u Željezničaru za koji je nastupao i u seniorskoj karijeri.

U Bosni i Hercegovini je igrao i za Velež, Čelik, Slobodu i Radniku, svoju karijeru je gradio i u Slovačkoj, Izraelu, Kini, a na Otoku stiže iz redova indonezijske Persite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.