PROBLEMI

Kontroverzni Lalatović na udaru svog kluba, ljudi jer komantira suđenje

Vojvodina će pokrenuti postupak

Lalatović: Smetaju im izjave. Twitter

N. Demirović

27.2.2021

Čelnici Vojvodine odlučili su pokrenuti disciplinski postupak protiv svog trenera Nenada Lalatovića zbog kometiranja sudijskih odluka, pišu srbijanski mediji.

Lalatović je, naime, nedavno istakao da je njegov tim oštećen i da su im uzeta četiri boda - ali da se neće žaliti, da bi u međuvremenu izjavu javnosti dao prvi čovjek Novosađana Dragoljub Samardžić.

- Na sastanku Upravnog odbora raspravljali smo i o tome, kao i o ostalim Lalatovićevim izjavama koje su se direktno odnosile na politiku kluba i zaključili da one izlaze iz okvira njegovih nadležnosti i obaveza. Na sastanku UO je istaknuto da su svi članovi našeg kluba upoznati s Disciplinskim pravilnikom FSS-a, pa se Vojvodina ograđuje od pojedinačnih izjava svojih članova. Naša disciplinska komisija pokrenut će postupak protiv Nenada Lalatovića zbog njegovih istupa u medijima, a koji su u suprotnosti s pravilnikom FSS-a, kao i samog kluba - rekao je Samardžić.

Podsjetimo, u prvo dijelu sezone Lalatović se pred medijima više puta žalio i da mu igrači nisu dobili plaće. Važi za kontroverznu osobu, a nedavno je pominjan kao kandidat za trenera banjalučkog Borca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.