ROMA

Majoral: Džeko je veoma važan igrač za Romu i italijanski fudbal

Znao sam da ću teško dobijati šansu, ali mislim da sam igrač koji voli da radi i trenira

Borja Majoral i Edin Džeko. Avaz

G. Š. / Il Romanisto

6.3.2021

Napadač Rome Borja Majoral (Mayoral) je u razgovoru za "Il Romanisto" biranim riječima pričao o našem asu Edinu Džeki. 

- Edin je igrač kojeg sam poznavao i prije dolaska u Romu, za mene je on jedan od najboljih napadača, rekao je Majoral i dodao:

- On je tip igrača koje stvarno volim, jer nije samo jak gol igrač u kaznenom prostoru, već radi po čitavom terenu i mnogo učestvuje u akcijama. Njegove vještine u kaznenom prostoru su nešto na čemu još moram raditi da napredujem. On je stvarno veoma jak i dominantan igrač ovdje. S ljudske strane gledano, Edin me je iznenadio u pozitivnom smislu. Jednom me je vozio do kuće i stali smo da pričamo o fudbalu i timu. Stvarno volim da pričam o fudbalu, posebno sa ljudima koji su kao Edin i koji imaju fudbalsku kulturu.

Majoral je doveden u Romu iz Levantea, kao potencijalna zamjena za Džeku... No, na pitanje da li je očekivao da će više igrati u Romi, odgovara:

- Nisam previše, jer sam znao da je Edin veoma važan igrač za Romu i italijanski fudbal. Znao sam da ću teško dobijati šansu, ali mislim da sam igrač koji voli da radi i trenira. Nisam očekivao da igram mnogo, ali sam igrao i veoma sam sretan. Imam dobre odnose sa trenerom, dosta poštovanja, zaključio je Majoral.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.