ŠPANIJA

Srbijanski golman iz Eibara ponovo u centru pažnje

U 26. kolu španske La Lige Kadiz je na domaćem terenu minimalnim rezultatom 1:0 savladao Eibar, koji je u zoni ispadanja

U 57. minutu gosti su imali veliku priliku da poravnaju rezultat, ali je Dmitrović promašio penal. Football-espana

G. Šumar

7.3.2021

Golman reprezentacije Srbije Marko Dmitrović ponovo je u centru je pažnje u špnskoj Primeri. Nakon što je prije nekoliko sedmica matirao Jana Oblaka, srbijanski golman je bio odlučan u namjeri da nastavi pucati penale za Eibara...

U 26. kolu španske La Lige Kadiz je na domaćem terenu minimalnim rezultatom 1:0 savladao Eibar, koji je u zoni ispadanja. No, veliku priliku za tim iz Baskije propustio je srbijanski golman Marko Dmitrović, koji je u 57. minutu promašio penal za goste.

Kadiz je do prednosti stigao u 40. minutu kada je iskusni Alvaro Negredo pogodio poslije pasa Espina.

U 57. minutu gosti su imali veliku priliku da poravnaju rezultat, ali je Dmitrović, golman Eibara, promašio penal – to jeste, njegov udarac je odbranio golman domaćih Ledezma.

Tim sa Ipurue nije slavio u prethodnih devet mečeva u La Ligi (šets poraza i tri remija), pa je Eibar sada na 18. mjestu sa 22 boda. Prvi "iznad crte" je Elče sa dva boda više. U narednom kolu Eibar će igrai protiv Viljareala na domaćem terenu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.