INTERNACIONALCI

Nikola Vasilj, golman Zorje, za "Avaz": Poziv u reprezentaciju bio bi nagrada za moj rad i trud

Cijela ekipa igra dobro i meni dosta olakšavaju posao, kaže Vasilj

Vasilj: Nismo daleko od Šahtara i Dinama. TWITTER

Piše: A. Vatreš

7.3.2021

Fantastične ovosezonske igre i rezultati Zorje u ukrajinskom prvenstvu velika su zasluga bh. golmana Nikole Vasilja (25) koji brani u životnoj formi.

Sačuvao je mrežu na sedam od 11 mečeva na koliko je branio, a njegov tim je treći na tabeli odmah iza Dinamo Kijeva i Šahtara.

Dobar smjer

- Istina. Super se osjećam. Nisam se nikada bolje osjećao. Cijela ekipa igra dobro, tako da i meni dosta olakšavaju posao. Sve ide u dobrom smjeru i prezadovoljan sam – govori Vasilj u razgovoru za „Dnevni avaz“.

Zorja je u prošlom kolu na gostovanju pobijedila Šahtar (0:1), a Vasilj je briljirao s čak 10 odbrana.

- Ne bih rekao da je veliko iznenađenje, s obzirom na to da smo mi prošle godine završili treći i evo četvrtu utakmicu zaredom smo neporaženi od Šahtara. Svi smo presretni zbog tog rezultata, to nam je bila šesta pobjeda zaredom u ligi. Stvarno nam odlično ide i ekipa je stvarno izvrsna – kaže Vasilj.

Zorja ove sezone niti jednom nije izgubila od vodećeg dvojca, koji dugi niz godina dominira ukrajinskim prvenstvom. Vasilj smatra da Zorja nije ništa lošija od Šahtara i Dinama.

Bez kontakta

- Naš cilj je to treće mjesto, ali ako se ukaže prilika, zašto da ne. Mislim da nismo daleko od Šahtara i Dinama trenutno – istakao je Vasilj, koji će sa Zorjom igrati i u polufinalu Kupa.

Vasilj je ove sezone branio i na dva meča Evropske lige, a u pobjedi nad Lesterom (1:0) nije primio gol.

- Fenomenalno iskustvo. Mislim da je san svakog igrača igrati Ligu prvaka i Evropsku ligu. Uživao sam, zaista. Presretan sam što smo kući uspjeli pobijediti Lestera, to je bila velika pobjeda – kaže Vasilj.

S razlogom su se pojavili naslovi kako bi Vasilj mogao dobiti poziv u reprezentaciju BiH.

- Nije bilo nikakvog kontakta. Posvećen sam i koncentriran Zorji. Svakom igraču je cilj da igra za reprezentaciju, tako da ako poziv dođe, mislim da će to biti nagrada za moj rad i trud – kazao je Vasilj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.