HRVATSKA

Zlatko Dalić objavio spisak: Imam puno vjere u ovu ekipu

"Vatreni" će se okupiti 22. marta u Zagrebu, odakle dan kasnije kreću u Ljubljanu

Zlatko Dalić. Arhiva

Piše: G. Šumar

8.3.2021

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je spisak za prve tri kvalifikacijske utakmice "Vatrenih" u sklopu akcije "Katar 2022". Naše zapadne komšije kvalifikacije otvaraju protiv Slovenije 24. marta na ljubljanskim Stožicama, a potom se za preostala dva susreta dolazi u Rijeku. Na Rujevicu 27. marta stiže Kipar, a tri dana kasnije i Malta.

- Na popisu nema iznenađenja, ovo je momčad koju smo gradili kroz kvalifikacije za Euro i prošlogodišnju Ligu nacija, rekao je Dalić, koji je pozvao 24 igrača, te uputio pretpozive Ivi Grbiću, Mili Škoriću, Marinu Pongračiću, Tomi Bašiću i Kristijanu Lovriću.

- Iako nas čeka zahtjevna grupa, imam puno vjere u ovu ekipu i s velikim optimizmom krećemo u novi ciklus jer sam duboko uvjeren da imamo kvalitetu za izboriti Svjetsko prvenstvo - a to je, naravno, naš osnovni cilj u ovim kvalifikacijama, izjavio je Dalić.

U dogovoru s selektorom reprezentacije Hrvatske U-21 Igorom Bišćanom, u ovom će terminu Domagoj Bradarić biti član mlade selekcije, koja ne može računati na suspendiranog Sosu na toj poziciji. 

- Domagoj tu sigurno može dati značajan doprinos tokom Evropskog prvenstva, koje je kao natjecanje jako vrijedno iskustvo za mladog igrača. Igoru i njegovoj momčadi želim puno sportske sreće u Sloveniji, zaključio je selektor Hrvatske, ko0jeg raduje što u ovom trenutku nema ozbiljnijih problema s povredama, a nada se da će tako ostati i do okupljanja. 

"Vatreni" će se okupiti 22. marta u Zagrebu, odakle dan kasnije kreću u Ljubljanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.