LIGA PRVAKA

Liverpulu bolje leži "Puškaš arena" nego "Enfild", Barcelona nemoćna na "Parku prinčeva"

Revanš mečevi osmine finala

Mohamed Salah. AFP

Piše: A. M.

10.3.2021

Odigrane su još dvije revanš utakmice osmine finala Lige prvaka. Plasman u narednu rundu izborili su PSG i Liverpul. 

PSG je u prvom meču deklasirao je Barcelonu sa 4:1 na ''Kamp Nou'' i taj dvomeč praktično je bio riješen u Španiji. Parižani su večerašnjim remijem 1:1 potvrdili prolaz u četvrtfinale.

Klemen Lengle (Clement Lenglet) je u 30. minuti srušio Maura Ikardija (Icardi) s leđa i poslije gledanja VAR snimka glavni sudija je pokazao na bijelu tačku. Kilijan Mbape (Kylian Mbappé) je bio siguran realizator najstrožije kazne i donio vodstvo Parižanima, a šest minuta kasnije Lionel Mesi (Messi) je fantastičnim udarcem sa 20-ak metara poravnao rezultat. 

Mogao je Mesi u sudijskoj nadoknadi prvog dijela u potpunosti preokrenuti rezultat. U kaznenom prostoru je srušen Antoan Grizman (Antoine Griezmann) i nakon gledanja VAR snimka sviran je penal za Barcu koji u gol nije pretvorio Mesi. Udarac Argentinca s bijele tačke zaustavio je Kejlor Navas (Keylor).

Parižani su u nastavku "umrtvili" igru i priveli meč kraju. Miralem Pjanić je u igru ušao u 79. minuti.

Liverpul je i u revanšu istim rezultatom 2:0 savladao Lajpcig i s ukupnih 4:0 prošao u četvrtfinale. Zanimljivo je da su oba meča između Liverpula i Lajpciga odigrana na "Puškaš areni" u Budimpešti zbog restrikcija uzrokovanih pandemijom koronavirusa. 

"Redsi" su ponovo otpor Lajpciga slomili u drugom poluvremenu. Mohamed Salah (Mohammed) je u 71. minuti pogodio za vodstvo Liverpula, a Sadio Mane tri minute kasnije duplirao prednost aktuelnog prvaka Engleske i postavio konačan rezultat utakmice.

Liverpul je pokazao da mu bolje leži "Puškaš arena", u odnosu na "Enfild" gdje je u posljednjih šest mečeva zabilježio isto toliko poraza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.