PREMIJER LIGA BIH

U Slobodi optimistični pred meč s Veležom: Ovaj tim ne smije i neće izdati

Održana konferencija za medije

Jahić i Jusić se obratili medijima. FK SLOBODA TUZLA

A. Vatreš

12.3.2021

Sloboda u 22. kolu m:tel Premijer lige BiH na Tušnju dočekuje ekipu Veleža.

Tim povodom u klupskim prostorijama održana je konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili Adnan Jahić i Emir Jusić.

- Velež igra trenutno najljepši fudbal u ligi, Imaju glavu i rep i iz tog razloga nam teško pada utakmica. Bilo bi nam lakše da nam sutra dolazi neki drugi protivnik. Već dva dana sam u klubu, a u razgovoru s igračima sam im istinski pogledao u lice i vidio koja energija vlada u svlačionici. Imamo se itekako čemu nadati. Slijedi borba koja će trajati 90 minuta i ovaj tim ne smije i neće izdati -  poručio je Jahić koji nakon ostavke Gradimira Crnogorca zajedno s kolegom Adnanom Osmanhodžićem radi i trenira s "Crveno-crnim".

Emir Jusić takođe je svjestan važnosti ovog susreta.

- Igraju napadački i mislim da će ovdje doći da traže svoje bodove. Mi jesmo malo poljuljani, ali sutra ko izađe na teren treba dati svoj maksimum, kako bi se mogli pogledati u lice. Iz toga će sigurno doći pozitivan rezultat - istakao je iskusni stoper.

Sutra u timu Slobode neće biti suspendiranih Kenina Devedžića i Abida Mujagića, no u klubu se nadaju da bi kapiten Amar Beganović mogao istrčati na tušanjski travnjak. On je zbog povrede propustio prva dva susreta proljetne polusezone.

Utakmica Sloboda - Velež igra se sutra (subota, 13.mart) s početkom od 17.00 sati uz direktan prijenos na kanalu Arena Sport 1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.