NSBIH

Zeljković: Želja nam je da nakon dugo vremena opet igramo na velikoj smotri

Imamo kvalitetnu reprezentaciju i siguran sam da to možemo ostvariti

Vico Zeljković. NSBiH

Piše: G. Šumar

16.3.2021

Novi predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je Vico Zeljković, koji je bio jedini kandidat za tu funkciju na današnjoj Izbornoj sjednici Generalne skupštine NSBiH. Na toj poziciji naslijedit će Elvedina Begića kojem je istekao mandat...


Ovo je velika čast i istovremeno velika obaveza

- Zahvaljujem se na izboru svim delegatima Skupštine, rekao je Zeljković po završetku izborne sjednice Generalne skupštine NSBiH, te dodao:

- Ovo je velika čast i istovremeno velika obaveza za mene. Pokazali smo da imamo jedinstvo dva Saveza - Fudbalskog saveza Republike Srpske i Nogometnog saveza Federacije BiH. U budućnosti ćemo se zalagati za jedinstvo i saradnju, kako bismo zajedno gradili još bolji Nogometni savez BiH.

Istakao je da NSBiH duguje veliku zhahvalnost FIFA-i i UEFA-i, koji su svojom podrškom značajno pomogli da se prebrodi krizu izazvanu pandemijom koronavirusa.

- Dokazali su se kao istinski prijatelji sporta. Nastojat ćemo u budućnosti da učvrstimo saradnju na obostrano zadovoljstvo. Želimo u budućnosti pojačati saradnju sa susjednim fudbalskim savezima.


Učinit ćemo sve da i naši klubovi napreduju

Također, Zeljković je dodao i ovo:

- Želja nam je da nakon dugo vremena opet igramo na velikoj fudbalskoj smotri. Imamo kvalitetnu reprezentaciju i siguran sam da to možemo ostvariti. Učinit ćemo sve da i naši klubovi napreduju. Radit ćemo na poboljšanju infrastrukture u svim sredinama, a plan nam je da napravimo 12 terena za premijerligaše sa najboljom travnatom podlogom. Također, plan je da se uvede VAR. Insistirat ćemo i na razvoju i unapređenju ženskog fudbala i futsala. Budućnost je pred nama, radit ćemo na tome da BiH ima i svoj nacionalni stadion, što je jedan od glavnih ciljeva. Zadataka i ciljeva je mnogo, ali mi smo spremni za sve izazove, zaključio je Zeljković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.