FUDBALSKI SAVEZ KS

Sarajevski klubovi traže odgodu nastavka sezone: Preći su životi igrača

Preći su životi igrača, nego odigravanje utakmica, jer je ovo amaterski fudbal – rekao je alfa i omega KMF i FK Vrbanjuše Alija Braco Hadžiosmanović

FK Vrbanjuša. Arhiva

Piše: G. Šumar

18.3.2021

Osam sarajevskih fudbalskih klubova – Jug, Saobraćajac, Vrbanjuša, Vratnik, El Tarik, Bojnik, Stup, UNIS i Jedinstvo, održali su zajednički sastanak i od Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo zatražili da zbog pogoršane epidemiološke situacije prolongira početak drugog dijela sezone u svim kategorijama koji je planiran za predstojeći vikend.


Nema uslova za nastavak takmičenja

- Preći su životi igrača, nego odigravanje utakmica, jer je ovo amaterski fudbal – rekao je alfa i omega KMF i FK Vrbanjuše Alija Braco Hadžiosmanović.

Također, pomenuti klubovi su se sa istim zahtjevom pismeno obratili i Kriznom štabu Kantona Sarajevo.

- Naši igrači ne smiju izaći na teren bez odobrenja Kriznog štaba. A trenutno nema uslova za to, konstatuje Dževad Sušić, predsjednik FK Jug.

Mufid Zimić, sekretar FK Vratnik, istakao je da je Sarajevo največe žarište koronavirusa u Evropi, te ne želi preuzeti odgovornost ako se, kako naglašava, ne daj Bože nešto dogodi igračima Kantonalne lige.


Sastanak ne može, a treninzi i utakmice mogu?

- Igrača se skidaju u kontejnerima, gdje nema šanse da budu neka distanca. Malo je tu prostora i normalno je da se plašim neželjenih posljedica. Prije nekoliko sedmica umro nam je prijatelj, bivši igrač koji je stalno bio uz svoje igrače... Čitam da sada koronavirus napada i mlade, zašto onda da igramo u ovakvim uslovima. Tražio sam sastanak prije početka prvenstva i dobio odgovor da je to nemoguće zbog pandemije. Čuj nemoguće, a nas predstavnika klubova ima 15 i njih možda tri-četiti (iz Saveza – op.a.)... Sastanak ne može, a treninzi i utakmice mogu? Moje je da samo upozorim, a vi kako hoćete, zaključio je Zimić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.