ENGLESKA

Sautgejt: Fudbalere treba što prije vakcinisati

Oni su prinuđeni da preuzmu rizik koje putovanje nosi sa sobom

Garet Sautgejt. AFP

G. Š. / BBC

19.3.2021

Selektor engleske fudbalske reprezentacije Garet Sautgejt (Gareth Southgate) smatra da bi fudbaleri trebalo što prije da se vakcinišu protiv koronavirusa. Kako prenosi BBC, više od 25 miliona ljudi u Velikoj Britaniji je dobilo dozu vakcine. Ipak, fudbalerima nije ponuđeno da budu vakcinisani.


Fudbalski savez bi mogao da kupi vakcine

- Tražimo od sportista da budu u situaciji u kojoj je veća vjerovatnoća da će se zaraziti koronavirusom, a mislim da moramo imati poštovanja prema njima - rekao je Sautgejt.

U Velikoj Britaniji među prvima su vakcinisani zdravstveni radnici, a vakcine su ponuđene starijim građanima i onima koji imaju određene zdravstvene probleme.

- Mislim da bi bilo prihvatljivo da se sportisti nađu na toj listi. Tražimo od njih da nastave da igraju. Ni na koji način ne sugerišem da oni treba da budu vakcinisani prije zdravstvenih radnika ili nastavnika, ali približvamo se tački u kojoj će zaista biti potrebno da se vakcinišu. Zapravo, Fudbalski savez bi mogao da kupi te vakcine, smatra Sautgejt.


Mnogi od njih su već bili zaraženi

Fudbalere krajem marta očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

- Oni su prinuđeni da preuzmu rizik koje putovanje nosi sa sobom. Kasnije se vraćaju svojim porodicama. Mnogi od njih su već bili zaraženi zbog posla kojim se bave, zaključio je Sautgejt.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.