FUDBALSKI SAVEZ KS

Omladinske lige pretpionira, pjetlića i cicibana prolongirane za 27. mart

SK Mlade nade. SK Mlade Nade

Piše: G. Šumar

19.3.2021

Povodom natpisa u medijima da osam sarajevskih fudbalskih klubova, nakon navodno održanog zajedničkog sastanka, traže da se odgodi početak proljetnog dijela prvenstva u svim kategorijama zbog pogoršane epidemiološke situacije, Odbor za hitne potrebe Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo održao je hitnu sjednicu na kojoj je razmatrao zahtjeve svih klubova, te u skladu sa navedenim obavještava sportsku javnost o sljedećem: 

Zahtjevi Vrbanjuše i Juga


- Fudbalski Savez Kantona Sarajevo nikada nije zaprimio zahtjeve osam sarajevskih fudbalskih klubova, osim zahtjeva FK/KMF Vrbanjuša i FK Jug, koji očigledno zbog ličnih problema u klubu, a prvenstveno zbog velikih finansijskih dugovanja FK Jug i neodigrane utakmice FK/KMF Vrbanjuša iz prethodnog dijela prvenstva, pod isprikom teške epidemiloške situacije u Kantonu Sarajevo, žele govoriti u ime drugih klubova kako bi se prvenstvo Kantonalne lige Sarajevo pod svaku cijenu prolongiralo do daljnjeg.

Nakon obavljenih razgovora sa predstavnicima klubova FK El Tarik (Sanjin Glavašević), FK Stup (Abdulah Lalić), FK Unis (Adnan Kantić), FK Jedinstvo (Hajrudin Musić), FK Saobraćajac (Kasim Cerić), isti su izjavili da apsolutno nemaju bilo kakvih saznanja o navodnom sastanku i saopćenju u kojem se u njihovo ime traži odgoda prvenstva, te se od istog ograđuju.


Poštivanje svih epidemioloških mjera

U skladu sa Zaključkom Vlade Kantona Sarajevo od 4. marta 2021. godine, organizovanje sportkih takmičenja je dozvoljeno isključivo bez prisustva publike, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. S tim u vezi proljetni dio prvenstva Kantonalne lige Sarajevo održat će se u previđenim terminima bez prisustva publike i uz poštivanje svih epidemioloških mjera, dok su omladinske lige u kategorijama pretpionira, pjetlića i cicibana, a koje se odigravaju u zatvorenom prostoru, prolongirane za 27/28. mart 2021. godine. Fudbalski Savez Kantona Sarajevo će kao i do sada pratiti sve odluke i naredbe nadležnih organa, te u skladu sa istim i postupati, o čemu će svi klubovi blagovremeno biti obavješteni - piše u saopćenju FSKS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.