EVROPSKA TAKMIČENJA

Španija ublažila mjere, Real će u Madridu dočekati Liverpul

Otvorit će se letovi iz Velike Britanije

Liga prvaka ipak u Madridu. Twitter

N. Demirović

23.3.2021

Bilo je problema za španske klubove tokom ove sezone u međunarodnim takmičenjima. Voljom žrijeba, uglavnom su se ukrštali sa ekipama iz Velike Britanije ili država čijim stanovnicima nije bilo dozvoljeno da uđu na teritoriju najveće zemlje Pirinejskog poluostrva. Zbog toga su morali da se „sele“ i igraju na neutralnim terenima, ali i tome je došao kraj.

Naime, počevši od 30. marta, Španija je ublažila ovu mjeru i otvorit će letove iz Velike Britanije, pa će tako Real Madrid i Granada moći odigrati svoje utakmice u Ligi prvaka i Ligi Evrope na domaćem terenu.

Kraljevski klub treba se sastati u četvrtfinalu s Liverpulom. Prvobitno je bilo planirano da se dva tima sastanu u Budimpešti, ali je odluka u međuvremenu promijenjena, pa će Real ipak dočekati ljutog rivala u Madridu. Isto tako, Granada će protiv Mančester junajteda moći igrati na tlu Španije.

Ovo posebno pogoduje Real Madridu, koji će imati više vremena za odmor, pošto se 10. aprila sastaje sa Barcelonom u „El Klasiku“, dakle samo četiri dana nakon utakmice sa Redsima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.