ITALIJA

Ćezare Prandeli potresnim pismom objasnio razloge zbog kojih više nikada neće biti trener

Prethodnih mjeseci, crni oblak se razvio u meni, promijenio je način na koji gledam stvari, napisao je Prandeli

Prandeli: Svjestan sam da bi ovo mogao biti kraj moje karijere kao trenera, ali ne žalim i ne želim da žalim. Agencije

A. M.

23.3.2021

Ćezare Prandeli (Cesare Prandelli), doskorašnji trener Fiorentine, najavio je da će se potpuno povući iz fudbala. Prandeli je odlučio da se potresnim pismom oglasi i objasni zbog čega smatra da više nikada neće ponovo biti trener.

- Ovo je drugi put da sam napustio Fiorentinu. Prvi put nije bila moja odluka, ali ovog puta jeste. U životu, pored dobrih vremena, postoje i mračni momenti koji mogu da vas sruše. Prošao sam kroz period stalnog remećenja koje me je spriječilo da budem ono što zaista jesam. Počeo sam ovo iskustvo s radošću i ljubavlju, podstrekavan entuzijazmom novih vlasnika. Moguće je da su me moja ljubav prema gradu i uspomene na sjajne momente koje sam iskusio ovdje učinile slijepim na rane znake da nešto ne valja iznutra - napisao je Prandeli.

Italijanski strateg naglasio je da je njegova odluka vođena ogromnom odgovornošću koju ima prema igračima, klubu i prema navijačima Fiorentine, koje veoma poštuje.

- Svi igrači na ovom nivou imaju talenat, i kada imaš talenat onda i veoma dobro opažaš. Ne želim da moja ometenost uhvati maha i da utiče na igre tima. Prethodnih mjeseci, crni oblak se razvio u meni, promijenio je način na koji gledam stvari, došao sam ovdje da dam 100 posto, ali osjećam da to više nije moguće i zbog toga sam odlučio da se povučem zbog svih koji su uključeni - objasnio je Prandeli.

- Svjestan sam da bi ovo mogao biti kraj moje karijere kao trenera, ali ne žalim i ne želim da žalim. Svijet čiji sam dio gotovo čitav moj život možda više nije pravi za mene – više se ne vidim u njemu. Svakako sam se promijenio, ali svijet napreduje brže nego što sam mislio. Zbog toga vjerujem da je došao trenutak za mene da prestanem da budem ‘brisan’, da stanem za trenutak i da ponovo otkrijem moje istinsko sebe još jednom - zaključio je Prandeli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.