OGLASILI SE IZ SAVEZA

Kamerunci demantirali pisanja medija: Nismo pogrešno poslali poziv, Čupo-Motan ne želi da igra za reprezentaciju

Tvrde da nisu dobili odgovor

Erik Maksim Čupo-Motan. AGENCIJE

A. Vatreš

25.3.2021

Posljednjih dana mnogo pažnje izazvala je vijest du su čelnici Fudbalskog saveza Kameruna pogriješili prilikom slanja poziva napadaču Bajern Minhena Eriku Maksimu Čupo-Motanu (Eric Maxim Choupo-Moting).

Umjesto fudbaleru i njegovom klubu, navodno su mejl greškom poslali na vlastitu adresu.

Međutim, iz kamerunskog Saveza su se odlučili oglasiti i demantirati te vijesti. Kazali su kako greške nije bilo i da Čupo-Motan jednostavno ne želi igrati za reprezentaciju.

- Kamerunski fudbalski savez nije pogriješio s adresom kluba i igrača. Poslali smo pozivnice svim igračima, uključujući Motana, 5. marta 2021. Poslali smo odvojene pozivnice klubovima i igračima. U slučaju Erika Maksima Čupo-Motana nismo dobili odgovor. Nazvali smo ga i nije se javio. Odgovor bismo obično trebali dobiti u roku od 10 dana. Kontaktirali smo ga, nazvali, poslali poziv putem WhatsAppa, ali još uvijek nije bilo odgovora - navodi se u saopćenju.

- Shvatili smo ovo kao jasan signal igrača. Ista situacija dogodila se tokom naših prethodnih utakmica s Mozambikom, za koje se nije pojavio. Kad su ovaj put on i njegov klub šutjeli, protumačili smo to kao nespremnost igrača da predstavlja svoju zemlju. Stoga je trener odlučio objaviti popis za predstojeće utakmice bez njega 16. marta - dodali su iz Fudbalskog saveza Kameruna.

Čupo-Motan ima 32 godine. Za reprezentaciju Kameruna je od 2010. upisao 53 nastupa i postigao 13 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.