SARAJEVO

FK i KMF Vrbanjuša: Tražimo odgodu prvenstva

FK Vrbanjuša su preći životi igrača nego utakmice, saopćeno je iz ovog sarajevskog kluba

FK i KMF Vrbanjuša. Arhiva

Piše: G. Šumar

25.3.2021

Predsjedništvo FK i KMF Vrbanjuša donijelo je odluku da neće igrati prvenstvene utakmice Kantonalne lige Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo protiv Bojnika i Ozrena.

- FK Vrbanjuša su preći životi igrača nego utakmice. Također, u tom periodu bile su zapečaćene i naše klupske prostorije, gdje se nalazi naša oprema, fudbalske legitimacije i sve ostalo, piše u saopćenju FK i KMF Vrbanjuša koje nam je dostavljeno. 

- U međuvremenu, izrađene su duple legitimacije, a o svemu smo obavijestili Predsjedništvo FSKS... FK Vrbanjuša nema dug prema FSKS, već ima pretplatu od 1.000 KM u 2020. godini. Klub smo dugogodišnje tradicije i nikada teži uslovi nisu bili u fudbalu kao danas... Dužni smo obavijestiti FSKS da u ova vrlo teška vremena imamo dosta igrača u izolaciji, te predlažemo da se odgodi nastavak prvenstva do daljnjeg. Mi smo amateri i nemamo uslove za odigravanje utakmica... O tome obavještavamo kompletno Predsjedništvo i komesara FSKS koji će snositi odgovornost ako se nekome nešto desi za vrijeme odigravanja utakmica, pošto nemamo uslova. FSKS nas tjera da igramo utakmice, a nemamo uslova za to - ni roditelji ne dozvoljavaju igračima da igraju zbog teške epidemiološke situacije... Tražimo odgodu prvenstva do daljnjeg, ističu iz FK Vrbanjuša, te traže hitan odgovor FSKS, ali i Vanrednu skupštinu FSKS.         

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.