PREMIJER LIGA BIH

Kiks Zrinjskog u Doboj-Kaknju, Mladost osvojila vrijedan bod

Tim iz Mostara nije opravdao ulogu favorita

S jedne od prethodnih utakmica u Doboj-Kaknju. ARHIV

Piše: A. Vatreš

2.4.2021

U susretu 24. kola m:tel Premijer lige BiH Zrinjski je kao izraziti favorit gostovao Mladosti u Doboj-Kaknju, ali je uspio osvojiti samo bod, odigravši 1:1.

Meč je krenuo otvoreno s obje strane.

Prvu ozbiljnu priliku imali su gosti u 27. minuti. Ivan Bašić je iz kornera dodao do Nemanje Bilbije, koji je šutirao iz prve, a Emil Velić odbranio krajnjim naporom snage.

Mladost je povela iz prve prave akcije u 37. minuti. Enes Alić je fenomenalno ubacio, a Nedim Hadžić glavom pogodio za 1:0.

Nije se dugo čekalo na poravnanje. Igrala se 41. minuti, kada je Damir Zlomislić šutirao s distance i pogodio prečku, lopta mu se vratila i drugi put je bio precizan za 1:1.

Tim iz Mostara je ušao bolje u nastavak sureta i u 58. minuti je mogao do preokreta. Veliku šansu ipak ne koristi Bilbija, koji s tri-četiri metra prebacuje prazan gol.

Uzvratio je domaći tim u 66. minuti. Hadžić je zaobišao Miru Varvodića, ali mu je lopta pobjegla i propala je velika šansa za Mladost.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja.

Mladost je s ovim remijem privremeno došla na osmo mjesto (23 boda) i od opasne zone udaljena je četiri boda. Zrinjski pak s 42 boda trenutno drži treću poziciju.

FK Mladost: Velić, Alić, Žulj, Šabanović, Sadiku, Hadžić, Hiroš, Dedić, Dejanović, Mahmić, Begić.

HŠK Zrinjski: Varvodić, Bašić, Zlomislić, Ivančić, Bekić, Pušić, Jakovljević, Enin, Juranović, Tičinović, Bilbija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.