LIGA EVROPE

Krznar nakon domaćeg poraza Dinama: Još smo u igri

Prva utakmica je bila paradoksalna, rekao je Krznar

Damir Krznar. GNK Dinamo

G. Šumar

9.4.2021

Usprkos domaćem porazu (0:1) od Viljareala, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope, trener zagrebačkog Dinama Damir Krznar vjeruje da njegova ekipa ima realne izglede za prolazak dalje nakon revanša u Španiji.

- Prva utakmica je bila paradoksalna, rekao je Krznar i dodao: 

- U prvom smo poluvremenu dominirali, a primili smo gol, dok je u drugom Viljareal bio bolji, posebno u posljednjih 15-ak minuta kada mu više nismo uspjeli parirati. Izgubili smo defenzivnu strukturu i možemo biti zadovoljni što je ostalo samo 0:1. To je aktivan rezultat i po svemu što smo vidjeli još uvijek postoji šansa. Recept je igra iz prvog poluvremena, odnosno brza promjena strana, napravili smo to dosta puta, ali nismo imali kvalitetnu loptu u kazneni prostor. Nadam se da će nam to u drugoj utakmici poći za nogom. Još smo u igri.

Na pitanje šta je bio razlog pada u završnici meča, trener Dinama je odgovorio:

- U drugom poluvremenu su igrači željeli što brže doći do lopte u situacijama koje nisu bile pripremljene, a Viljareal je ekipa koja može držati loptu minutu-dvije. Mi više nismo imali strpljenja čekati njihovu pogrešku zbog rezultata kojeg smo pokušali ganjati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.