MILANO

Mario Mandžukić se odrekao plaće u korist siromašnih

Izvanredan gest koji pokazuje profesionalnost i etičnost Marija Mandžukića, rekao je Skaroni

Mario Mandžukić. Arhiva

G. Š. / ANSA

16.4.2021

Još jedan primjer ponašanja vrhunskog sportiste dao je Mario Mandžukić. Srebrni je "Vatreni" potpisao ugovor s Milanom do kraja sezone po kojem zarađuje 1,8 miliona eura. Jednog dijela od tog novca popularni Mandžo se odrekao! Službena je to informacija koja je ovoga petka prostrujila iz samoga kluba, potvrđena od strane predsjednika Paola Skorinija (Scaroni). Hrvatski napadač odrekao se plaće za mart, u kojem ionako nije igrao zbog povrede. Naravno, endemski je to slučaj, barem u svijetu profesionalnog, vrhunskog sporta.

- Izvanredan gest koji pokazuje profesionalnost i etičnost Marija Mandžukića. Ovime je pokazao koliko poštuje klub. Dakle, Mandžukić se odrekao plaće u korist Milanove klupske zaklade koja financira projekte povezane s mladim u teškom socijalno-imovinskom statusu. Zaklada promovira sport kao element socijalne uključenosti mladih - rekao je Skaroni za italijansku novinsku agenciju ANSA.

Inače, Mandžukić do kraja sezone ima još devet utakmica za dokazati se... Jer, vrlo je upitno da će Milan s njime iskoristiti opciju produljenja ugovora na sljedeću sezonu, Ako se to pak dogodi, Mandžo će imati novih 3.6 miliona eura, prenose "Sportske novosti".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.