LIGA PRVAKA

Gvardiola: Nismo elita u ovom takmičenju, ali želimo biti

Trener Mančester sitija pred prvi polufinalni duel s PSG-om

Gvardiola: Zahvalni smo što imamo priliku da igramo polufinale. AGENCIJE

A. Vatreš

27.4.2021

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola (Guardiola) izjavio je da se raduje meču s Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona.

Gvardiola će prvi put predvoditi "Građane" u polufinalu elitnog takmičenja, u kojem je prethodne tri godine ispadao u četvrtfinalu.

- Nismo elita u ovom takmičenju, ali želimo biti. Premijer liga nam je najvažnija, ali bi bilo lijepo da ostvarimo rezultat i u Ligi prvaka - rekao je Gvardiola.

- Većina igrača je prvi put u ovoj fazi takmičenja. Svi su spremni, zdravi i sretni. Zahvalni smo što imamo priliku da igramo polufinale. Nekim klubovima je ovo normalno, ali za nas je novo.

Zanimalo je novinare šta španski stručnjak misli o prvoj zvijezdi PSG-a Nejmaru (Neymar).

- Da je Nejmar ostao duže u Barceloni, osvojili bi dvije ili tri Lige prvaka više. Odlučio je da ode u Pariz, to nije bila loša odluka, grad je lijep, klub je dobar. Veliki sam njegov poštovalac jer je fudbal učinio boljim - istakao je Gvardiola.

Upitan je i da li može da uporedi Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) i Fila Fodena (Phill).

- Igraju na drugačijim pozicijama. Obojica su mladi, talentirani momci, ali ih je teško porediti. PSG je sigurno zadovoljan što ima Mbapea, a ne mogu da vam opišem koliko sam ja sretan što je Fil kod nas u timu - zaključio je trener Sitija.

Meč u Parizu na programu je u srijedu od 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.