FK SARAJEVO

Vinko Marinović odredio sastav za 143. vječiti derbi

Kada je riječ o utakmicama na Koševu, posljednji susret između ove dvije ekipe završen je rezultatom 1:1

Marinović i Fanimo. Arhiva

Piše: G. Šumar

1.5.2021

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Vinko Marinović u današnjem 143. vječitom derbiju, pored od ranije povrijeđenih igrača – Mersudina Ahmetovića, Dala Varešanovića, Đanija Salčina... te kartoniranih Dušana Hodžića i Joahima Adukora (Joachim), može računati na sve ostale igrače.


Vjerovatni sastav

Napadač Jasmin Mešanović je sanirao lakšu povredu lista, zbog koje nije igrao u minulom kolu Pod Bijelim brijegom (1:1), a ako je suditi po posljednjem treningu, napad bordo tima će predvoditi Matijas Fanimo (Matthias).

Vjerovatni sastav: Kovačević, Oremuš, Dupovac, Miličević, Pidro, Đokanović, Pejović, Hebibović, Velkoski, Fanimo, Mešanović.


Tri pobjede više

- FK Sarajevo danas igra utakmicu 28. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv gradskog rivala FK Željezničar. Sarajevo je do ovog kola osvojilo 53 boda i nalazi se na drugoj poziciji, dok je ekipa Željezničara osvojila 13 bodova manje i zauzima sedmu poziciju na tabeli. Do sada su se ove dvije ekipe susrele u 142 navrata, Sarajevo je slavilo u 42 utakmice, dok je ekipa Željezničara upisala tri pobjede više, a preostalih 55 utakmica završeno je bez pobjednika. Kada je riječ o utakmicama na Koševu, posljednji susret između ove dvije ekipe završen je rezultatom 1:1. Utakmica između FK Sarajevo i FK Željezničar počinje u 16 sati i 55 minuta na našem stadionu "Asim Ferhatović Hase" - saopćeno je danas iz kluba s Koševa..

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.