STADION ASIM FERHATOVIĆ

Pogledajte potpisivanje ugovora između FK Sarajevo i Općine Centar: Evropske utakmice na Koševu od narednog ljeta

Jako sam ponosna i sretna što sjedim ovdje danas sa ovim ljudima, rekla je Sabrina Buljubašić

Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase". Arhiva

Piše: G. Šumar

1.5.2021

Na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" održana je press konferencija na kojoj načelnik Općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić potpisali ugovora o zakupu našeg najvećeg sportskog borilišta.

- Jako sam ponosna i sretna što sjedim ovdje danas sa ovim ljudima, rekla je Sabrina Buljubašić, te je dodala:

- Ogroman posao je napravljen. Uspjeli smo vratiti Koševo Sarajevu. Svjesni smo odgovornosti koju preuzimamo. U potpunosti smo predani. Dovest ćemo stadion u stanje da ne moramo igrati evropske utakmice na drugim stadionima. Cilj je da Koševo bude dostupno i drugim organizacijama. Detalji ugovora će biti predstavljeni navijačima i javnosti u narednim danima. Zahvaljujem se svima koji su bili uključeni, posebno načelniku Mandiću, koji je ispunio predizborno obećanje. Bez njega ne bi bio moguć ovaj dan.


Voljeli bismo imati i krov

Potom se obratio i načelnik sarajevske Općine Centar.

- Iza nas je dugih tri-četiri mjeseca pregovora. Nije bilo jednostavno. Bilo je dosta tehničkih detalja. Morali smo voditi dosta računa kako bismo zaštitili interese svih strana, kao i navijača, koji su silno željeli da se ovaj ugovor konačno potpiše. Zadovoljstvo mi je, jer na neki način i ja ostvarujem svoje dječačke snove. Prisjećam se dana kada sam kao desetogodišnjak dolazio na utakmice. Sjećam se derbija kada je bila rekordna posjeta, utakmice protiv HSV-a, utakmica reperezentacije BiH…

Generalna direktorica FK Sarajevo istakla je da je cilj da se evropske utakmice na Koševu igraju od narednog ljeta.

- Malo vremena da se nešto uradi do ovog ljeta, rekla je Sabrina Buljubašić, te dodala:

- Renoviranje i rok od deset godina je stavljen i na inicijativu našeg investitora. Željeli smo da imamo vremena. Primarni cilj je da igramo evropske utakmice. Naravno voljeli bismo imati i krov.


Stadion je u jako zapuštenom stanju

Mandić je istakao da će Opština Centar i dalje sudjelovati u finansiranju renoviranja.

- Na sjednici sam rekao da Općina ostaje partner. Stojimo na raspolaganju. Stadion je u jako zapuštenom stanju. Ovdje su uložena značajna sredstva, ali to se ne vidi. Zanima nas kako su sredstva utrošena, da bismo znali u kojem pravcu dalje treba ići. Obaveza Općine je da pomogne, a nosilac aktivnosti bit će FK Sarajevo, rekao je Mandić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.