INTER MILANO

Konte: Rušimo kraljevstvo koje je trajalo devet godina

Aktuelni učinak u šampionatu rezultat je značajnog rasta tima sa svih tačaka gledišta, igre i mentaliteta

Antonio Konte. Arhiva

G. Š. / Mozzart Sport

2.5.2021

Milanski Inter sigurnim korakom idu ka italijanskoj kruni koju sanjaju već deset sezona. Neroazure samo teorija dijeli od povratka na šampionski tron, a zvaničan kraj posta mogao bi da se dogodi već danas. Naime, izabranici Antonija Kontea (Conte) novi šampioni Serije A matematički bi mogli postati već nakon utakmice Sasuola i Atalante (15 sati), a uslov je da tim iz Bergama ne stigne do cijelog plijena.


Postajemo historija Intera

Konte ne skriva da će uspjeh očekivan od sezone 2009/10 biti proslavljen kako dolikuje.

- Aktuelni učinak u šampionatu rezultat je značajnog rasta tima sa svih tačaka gledišta, igre i mentaliteta. Shvatili smo da postoji mogućnost da dođemo do skudeta i da postanemo dio historije Intera. Zadovoljstvo je što smo na korak od velikog dostignuća i rušenja kraljevstva koje je trajalo devet godina, naglasio je Konte aludirajući na vladavinu Juventusa.

Iako će se na Guzepe Meaci, kada za to dođe vrijeme, održati šampionska proslava, igrači Intera neće organizovano gledati duel u Ređo Emiliji. 


Ne tražimo ni od koga ništa

- Slobodni smo, gledat ćemo utakmicu svako sa svojom porodicom. Ne tražimo ni od koga ništa, ukoliko danas osiguramo titulu to će biti naša zasluga. Da biste pobijedili, morate da se žrtvujete, odričete, slijedite put koji vas vodi do rezultata... Nisu svi putevi pravi, pronašao sam grupu koja je počela da vesla zajedno i podijelila san, onaj o ulasku u historiju Intera, a da biste to uspjeli morate da budete pobjednik. U suprotnom, ostajete jedan od mnogih, kazao je Konte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.