MANČESTER

Roj Kin podržao navijače Junajteda: Ovo je samo početak kampanje koja ima za cilj da vlasnici prodaju klub i odu

Mislim da se to nezadovoljstvo skupljalo godinama, ta frustracija, i došlo je do one situacije: „E sad je stvarno dosta“.

Roj Kin. Agencije

G. Šumar

3.5.2021

Navijači Mančester junajteda se dugo bore sa familijom Glejzer koja je vlasnik kluba, ali je bunt koji je izbio u nedjelju na Old Trafordu ipak bio poprilično iznenađenje. Pogotovo takva odlučnost, intenzitet...


Loša komunikacija sa navijačima

- Oni su to uradili zato što vole klub i nije to samo vezano za događaje oko evropske Superlige koji su se dogodili prethodnih sedmica, rekao je nekadašnji kapiten Junajteda Roj Kin (Roy Keane), koji je podržao bijesne navijače i dodao:

- Mislim da se to nezadovoljstvo skupljalo godinama, ta frustracija, i došlo je do one situacije: „E sad je stvarno dosta“.

Navijači Junajteda nisu sretni ni zbog rezultata kluba posljednjih godina. Ipak, "Crveni đavoli" godinama nisu konkurent za titulu.

- Loša komunikacija sa navijačima, izbor nekih personalnih rješenja u klubu, cijena karata, svašta su tu taložilo. Nekada prosto morate da nađete način da skrenete pažnju na sebe, da bi vas ljudi primijetili, da bi vidjeli šta se dešava - ističe Kin, koji očekuje da će gazde Junajteda "promijeniti ploču".


Bit će još gore

- Nadam se da će vlasnici Mančester junajteda sada reći sebi: „Ovi navijači su smrtno ozbiljni i bit će samo još gore“. Garantujem vam da je ovo samo početak. Šta će biti na sljedećoj utakmici kod kuće? Opet ista stvar? Ovo je samo početak kampanje koja ima za cilj da vlasnici prodaju klub i odu sa Old Traforda, zaključio je Roj Kin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.