INTER MILANO

Lukaku: Igram kao nekad Šekil O’Nil u košarci

Konte mi je, kada sam došao, otvoreno rekao: Ako ne budeš vrijedno radio na treninzima, nećeš ni igrati.

Romelu Lukaku. Arhiva

G. Šumar

4.5.2021

Napadač Intera Romelu Lukaku izjavio je da bi dao život za trenera Antonija Kontea (Conte). Ističe da je odavno imao želju da sarađuje sa italijanskim stručnjakom.


Leđima okrenut golu

- Nisam mogao da mu se pridružim kada je bio u Čelziju (2017. - op.a.), ali uvijek sam govorio da ću igrati za njega čim se rastanem sa Mančester junajtedom. Konte mi je, kada sam došao, otvoreno rekao: Ako ne budeš vrijedno radio na treninzima, nećeš ni igrati. Ključno je da znaš kako treba da igraš leđima okrenut golu. Jako je važno da u životu imate oko sebe ljude koji će vam uvijek govoriti istinu, jer samo tako mogu da vam pomognu da napredujete, rekao je Lukaku.

Objasnio je kako je u velikoj mjeri unapredio svoju igru dok je leđima okrenut golu.

- Uspio sam uz pomoć mašine koju imamo u sportskom centru. Ona ispaljuje lopte brzinom od 30-40 kilometara na čas, pravo u igrača i morao sam da naučim kako da takve lopte pravovremeno i u pravi prostor usmjeravam ka saigračima. Ranije sam uglavnom završavao iza leđa stopera koji me čuva, a sada sam uvijek dve sekunde ispred njega. Nikada to neće biti moja omiljena uloga na terenu, ali obavljam tu ključnu ulogu, kao nekada Šekil O’Nil u košarci. Jako sam ponosan što sam skupio devet asistencija ove sezone - rekao je Lukaku, koji je pored devet asistencija, postigao i 21 gol.


Psihološki mnogo napredovao

Tokom ove sezone, kako kaže, psihološki je mnogo napredovao. Naučio je da bude otporniji na sve nedaće, a da je osvajanje titule samo dodatna injekcija samopouzdanja za naredne godine.

- Možete da postignete 500 golova u karijeri, ali ako ne osvajate titule, onda je to besmisleno. Osjećao sam da je ova sezona prekretnica. Sa 27 godina bilo je sad ili nikad, naglašava Belgijanac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.