ENGLESKA

Nestali fudbaler pronađen mrtav nakon četiri dana potrage, tuga za "nježnim džinom"

Policija Lankašira nije dala nikakve dodatne detalje

Prijatelji se opraštaju od Dina. Twitter

N. Demirović

10.5.2021

Fudbaler Džejms Din (James Dean) čije je tijelo pronađeno četiri dana nakon što je nestao, bio je "nježni džin" i "mašina za golove", rekli su njegovi saigrači. Nije igrao u Premijer ligi, uglavnom je tresao mreže na terenima Nacionalne (pete) lige Engleske, ali je bio izuzetan golgeter u tom rangu i veoma omiljen među saigračima i prijateljima, prenosi "Sport klub".

Din je posljednji put viđen u srijedu oko ponoći u Osvaldtvislu, gradiću nedaleko od Blekburna, a pronađen je u nedjelju u ovom gradu. Policija Lankašira nije dala nikakve dodatne detalje samo je objavila da se njegova smrt "ne tretira kao sumnjiva".

Ovaj 35-godišnji fudbaler igrao je za brojne klubove, uključujući Stalibridž Seltik, Čorli i Halifaks Taun. U posljednja dva je bio izuzetno uspješan, postigao je blizu 150 golova. Njegovi bivši saigrači kažu da je bio omiljen u ekipama za koje je igrao.

Zajedno sa njim u timu Čorlija igrao je i bivši as Blekburn Roversa Met Jensen (Matt), koji je na vijest o Džejmsovoj smrti rekao je da je „utučen“, dok je odajući mu počast na Twitteru, bivši kapiten Halifaksa Deni Lav (Danny Lowe) rekao je da je bio „veliki nježni džin“ i „mašina za golove“, dok je Jansen dodao da je bio „sjajan momak“.

Pored porodice, od njega su se oprostili i brojni klubovi za koje je igrao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.