PREMIJER LIGA BIH

Čurjurić: Pobjedom bismo došli na korak od ostvarenja cilja

Veznjak Olimpika se nada osvajanju tri boda protiv Mladosti

Čurjurić: Utakmica "biti ili ne biti" za obje ekipe. FK OLIMPIK SARAJEVO

A. Vatreš

11.5.2021

Fudbaleri Olimpika će, u okviru 30. kola m:tel Premijer lige BiH, na svom terenu dočekati ekipu Mladosti.

Poraz od Slobode u prethodnom kolu ne zadovoljava ambicije kluba sa Otoke, pa će duel protiv Mladosti praktično biti jedan do onih koji može u potpunosti odrediti konačni plasman oba tima..

Ivan Čurjurić, veznjak Olimpika, jedan je od igrača od kojih u potpunosti ovisi igra "Vukov"a. Kako i sam kaže, nije zadovoljan kako su on i njegovi saigrači odigrali susret na Tušnju.

- Nisam zadovoljan kako smo izgledali na Tušnju. Bila je to vjerovatno naša najlošija partija ovog proljeća. Jednostavno nismo bili na nivou prethodnih partija i toga smo svjesni svi. Analizirali smo sve u prethodna tri dana i moram reći da mi je žao kako smo igrali u Tuzli. Možda je tu bila prilika za nas da dodatno odmaknemo od dvojca sa dna tabele. Sve navedeno svakako ne umanjuje pobjedu Slobode, koja je iskoristila naše neopreznosti i u dva navrata nas kaznila. Nismo iskoristili naše šanse i sada idemo dalje - kazao je Čurjurić u razgovoru za klupsku stranicu.

U srijedu na Koševo dolazi ekipa Mladosti.

- To je utakmica "biti ili ne biti" za obje ekipe. Kada pogledamo raspored ekipa do kraja sezone, jasno je da pobjeda u ovom duelu za jednu od ove dvije ekipe donosi potpuni mir u finišu sezone. Pobjedom bismo došli na korak od ostvarenja našeg cilja i siguran sam da ćemo uspjeti naći formulu da dođemo do pobjede i tri boda - rekao je Čurjurić u najavi duela protiv Mladosti.

Susret između FK Olimpik i FK Mladost igra se u srijedu s početkom u 16 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.