FIRENCA

Komiso: Prodajem Fiorentinu za 335 miliona eura, a ponuda ističe za deset dana

Svi koji volite Fiorentinu, i sada imate novca, da vidimo koliko možete platiti za njenu kupovinu

Roko Komiso. Arhiva

G. Šumar

14.5.2021

Vlasnik Fiorentine Roko Komiso (Rocco Commisso) odlučio je da poslije nekoliko mjeseci održi konferenciju za medije na kojoj je govorio o planovima i kritikama koje iz dobrog dijela javnosti stižu na račun učinka i funkcionisanja kluba. Optužio je predstavnike medija da su previše kritički nastrojeni.


Sopstveni instikt

- Sve gledam i sve znam - rekao je Komiso i dodao:

- Postoje dobri i loši novinar. Neki od njih su grozni, ali ne želim da pričam ko su oni. Mnogi novinari i stručnjaci govorili su protiv Jakininija i išli protiv Fiorentine. Shvatio sam da ne bi trebalo pratiti pritisak koji stiže spolja, već sopstveni instikt, koji je do sada u mom životu donosio pozitivne stvari.

Predstavnicima medija je dao ponudu da mogu otkupe klub, ako ga toliko vole.


Cjenovnik troškova

- Platili su 22.000.000 eura za kupovinu Specije, porodica Dela Vale nije ništa platila za kupovinu Fiorentine, a isto važi i za De Laurentisa i Lotita. Koliko je platio vlasnik Parme? Oko 60.000.000 eura. Za razliku od toga, ja sam potrošio pravi novac. U Americi pravim dugove, a ovdje donosim novac. Sada ću prodati Fiorentinu. Svi koji volite Fiorentinu, i sada imate novca, da vidimo koliko možete platiti za njenu kupovinu. Potrošio sam 170.000.000 eura za otkup, 80.000.000 za održavanje knjiga i 85.000.000 za izgradnju sportskog centra. Sada želim da se vrtim u SAD i prodam Fiorentinu "Fiorentinima", onima koji imaju novac. Ali morate da uradite isto što i ja, da uplatite depozit od 35.000.000 eura. Dajem vam ovu priliku, prodajem Fiorentinu za 335.000.000 eura, a ponuda ističe za deset dana, sarkastičan je bio Komiso.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.