ENGLESKA

Tuhel saznao radosnu vijest uoči finala FA kupa: To nam je trebalo

Mateo ima sve što nam treba u veznom redu, rekao je trener Čelzija

Tomas Tuhel. Arhiva

G. Šumar

14.5.2021

Hrvatski nogometni reprezentativac iz Čelzija Mateo Kovačić oporavio se od povrede zadnje lože i konkurirat će se subotnje finale FA kupa protiv Lestera.


Zdravstveni bilten

- Kova je opet s nama - kazao je menadžer “Bluesa” Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) za klupsku stranicu pojasnivši značaj koji ima Kovačić za londonski sastav.

- Veliki, Mateo ima sve što nam treba u veznom redu. Ima iskustva, snage, ubrzanja, usporavanja, može driblati, brz je i ima fizičke sposobnosti, pun je pohvala njemački fudbalski stručnjak.

- To je ono što nam treba u ključnim trenucima na kraju sezone. To je velika vijest za nas. Kova se vratio. Također, ima velik utjecaj u svlačionici i vrlo je pozitivan momak, dodao je Tuhel.

Za subotnje finale na Vembliju bit će spreman i N’Golo Kante koji je imao manjih problema s Ahilovom tetivom.

- Zajedno smo donijeli odluku da ga izostavimo protiv Arsenala kako bi se oporavio. To je bilo upravljanje s boli, a ne velika povreda. Odradio je sve treninge jučer i danas, bez prigovora, istakao je trener Čelzija.


Lester igrao četiri finala FA kupa

Za Plavce će to biti 15. finale FA kupa, pri čemu četvrto u posljednjih pet godina. Do sada je londonski klub slavio osam puta, a posljednji put 2018. godine. Lester je do sada četiti puta igrao u finalu FA kupa i sva četiti puta je poražen. Posljednji put davne 1969.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.