PRVA LIGA FBIH

GOŠK drugi tim proljeća

Popravili smo gol razliku, ali moglo je to bolje izgledati u polju. rekao je Ivan Bubalo

Sa utakmice GOŠK - Slaven. GOŠK

Piše: Er. B.

17.5.2021

GOŠK je pobjedom protiv Slavena (6:1) u 26. kolu Prve lige FBiH osvojio svoj 22. bod u proljetnom dijelu prvenstva, što ih u ovom trenutku čini drugim timom kompletnog takmičenja jer su najbolji Posušaci sa 26 bodova, dok je sljedeći protivnik Gabeljana, sastav Goražda, osvojio 21. Uz to su znatno popravili svoju ukupnu gol razliku koja sad djeluje sasvim pristojno (25:19), a Dženana Haračića izbacili na diobu čelne pozicije najboljih strijelaca. Napadač GOŠK-a je zabio 14 golova, koliko je i Selmir Mahmutović iz TOŠK-a.

 - Popravili smo gol razliku, ali moglo je to bolje izgledati u polju. Imam zamjerke na pristup, ali mogu shvatiti igrače jer je 11. kolo i puno je fizičkog i psihičkog umora. Nekoliko igrača smo uspjeli odmoriti i nadam se da će biti spremni za Goražde gdje opet idemo na pobjedu - rekao je trener GOŠK-a Ivan Bubalo.

Već u srijedu je dvoboj sa Goraždem, što je po bodovnom učinku duel druge i treće ekipe proljetnog dijela prvenstva.

 - Idemo rasterećeno u Goražde, znamo da su oni igrali jako dobru polusezonu, a i mi smo im tu negdje uz bok. Vraća nam se Kulović za taj meč. Nemamo puno vremena za treninge, imamo dva dana za regeneraciju pa ćemo vidjeti šta ćemo napraviti - zaključio je Ivan Bubalo.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.