PRIJELAZNI ROK

Bomba sa Nou Kampa: Hansi Flik kandidat broj jedan za trenera Barcelone

Očekivalo se da će Flik nastaviti karijeru na klupu reprezentacije Njemačke, pošto će Joakim Lev spakovati kofere poslije predstojećeg Evropskog prvenstva, ali...

Hansi Flik. Arhiva

G. Š. / Mozzart

19.5.2021

Hansi Flik (Flick) otišao je sa klupe Bajerna, gdje će naredne sezone biti Julijan Nagelsman (Nagelsmann). Očekivalo se da će Flik nastaviti karijeru na klupu reprezentacije Njemačke, pošto će Joakim Lev (Joachim Low) spakovati kofere poslije predstojećeg Evropskog prvenstva, ali...


Krećemo ispočetka

Mogao bi da se dogodi iznenadni obrt u cijeloj priči. Više izvora sa zapada Evrope lansiralo je danas informaciju da je Flik kandidat broj jedan za novog trenera Barcelone našeg Miralema Pjanića! Predsjednik Barcelone Đoan Laporta (Joan) je objavio da klub kreće u novi projekat - novi početak.

- Ovo je kraj ciklusa, krećemo ispočetka, poručio je Laporta.

Poslije definitivnog neuspjeha u borbi za titulu postalo je jasno da je završena i epizoda Ronalda Kumana (Koemana) na klupi Barcelone i da će klub potražiti novog šefa struke. I u cijeloj toj priči ukrstili su se nekako putevi Flika i Laporte. Španci pišu da je početni razgovor te dvije strane već obavljen. Flik nije potpisao ugovor sa Fudbalskim savezom Njemačke, slobodan je „strijelac“ i može da bira gdje će nastaviti karijeru - nema nikakvu obavezu prema „pancerima“.

Dalek put do dogovora

Početni razgovor je, navodno, prošao jako dobro. Flika je zainteresovala ponuda Barcelone. No, dalek je još put do realizacije, neće se ni Fudbalski savez Njemačke tako lako predati u ovoj borbi. Ali, ako ništa drugo, jasno je u kojem je pravcu krenuo katalonski gigant u potrazi za novim trenerom: Potreban je neko sa iskustvom osvajanja trofeja na najvišem nivou, vrijeme davanja šanse stručnjacima bez impresivnog rezultata u rezimeu je prošlo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.