LA LIGA

Sprema li Kuman novi šamar za Pjanića

Barcelona igra protiv Eibara

Pjanić: Proživljava torturu nizozemskog trenera. Tribune

E. Ćosić

22.5.2021

Fudbaleri Barcelone svoju posljednju utakmicu ove sezone igraju na gostovanju kod Eibara. Pitanje je da li je ovo i posljednji meč Ronalda Kumana (Koeman) na klupi katalonskog giganta, a nepoznata je i sudbina Miralema Pjanića koji zavisi od Laportinog raspoloženja da zadrži nizozemskog stručnjaka.

Na gostovanje nisu otputovali Mesi i Pedri, dva fudbalera koje je Kuman najviše koristio ove sezone, a prema najavama katalonskog Sporta izuzev pomenutih neće biti mnogo drugih promjena. Zbog povreda će odsustvovati Ter Štegen, Serhi Roberto (Sergi), Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho) i Ansu Fati, dok je suspendovan Klemen Lengle (Clement Lenglet).

Iako se očekivalo da bh. reprezentativac Miralem Pjanić danas dobije priliku od prve minute i vjerovatno se na taj način oprosti od Barcelone, sudeći prema navodima "Sporta", naš fudbaler će i meč na Ipurui započeti sa klupe za rezerve. De Jong je preskočio prethodnu utakmicu zbog suspenzije, pa se očekuje da zauzme svoje mjesto u veznom redu, a društvo će mu praviti Buskec (Busquets) i Ilaiš Moriba (Ilaix Morriba). 

Podsjećamo, Miralem Pjanić je u prošlom kolu zaigrao u finišu i to su bile prve minute za bh. reprezentativca nakon dva mjeseca izbivanja sa terena. Naš veznjak je sakupio 18 nastupa u La Ligi ove sezone, od čega je 12 puta bilo sa klupe. 


Početni sastavi koje predviđa katalonski Sport. SPORT

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.