IGRAČI NISU TRENIRALI

Raspuštena ekipa Olimpika, Krupi bodovi za spas

Krupa će doći do velika tri boda u borbi za opstanak s Radnikom

Igrači Olimpika danas nisu ni trenirali, već su nakon razgovoara s čelnicima kluba raspušteni. FK Olimpik

A. M.

22.5.2021

FK Olimpik jučer je istupio iz Premijer lige BiH nezadovoljan suđenjem i organizacijom nakon čega je klub suspendovan od strane Fudbalskog saveza BiH.

Savez je zatim saopštio kako će "Vukovi" zbog tog poteza biti izbačeni u najniži rang takmičenja (kantonalnu ligu), a očito je da je definitivno gotova sezona za Olimpik.

Igrači Olimpika danas nisu ni trenirali, već su nakon razgovoara s čelnicima kluba raspušteni, pa je za njih odmor već počeo. Jasno da ćemo u 32. kolu Premijer lige gledati pet mečeva, a ne šest, pošto duel Krupe i Olimpika neće biti odigran.

Na taj način će Krupa doći do velika tri boda u borbi za opstanak s Radnikom, a podsjetimo i na to da Olimpiku velike probleme stvaraju i finansijska dugovanja zbog čega ga je Savez i suspendovao na koncu svega.

Stvari u vezi s borbom za opstanak tako postaju mnogo jasnije, pošto će Krupa sada imati 28 bodova, a Radnik je na 25 pred mečeve sa Sarajevom na Koševu i Širokim u Bijeljini. Krupa će u posljednjem kolu gostovati na Grbavici, a Želju je ove sezone već dva puta pobijedila.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.